Shaker

blank blank blank blank blank blank blank blank
blank blank blank blank blank blank blank blank

Shaker

Aanvragen Bekijk Showroom

Price: €2950,-

De tafel is geheel gemaakt van Amerikaans Kersenhout. 1 van de 2 houtsoorten die de Shakers gebruikten voor hun meubelen. Bijzonder is dat het blad bestaat uit slecht 3 delen hout hetgeen een prachtig beeld geeft. Voor het blad was dus een reusachtig dikke stam nodig.

 

De tafel is exact zo gemaakt als de Shakers dat deden van het einde van de 18e eeuw. De Shakers, een Amerikaanse religieuze gemeenschap, meende dat je het hout mocht nemen zo veel je nodig had maar je er iets van moest maken dat zo lang mogelijk, bij voorkeur de eeuwigheid, mee ging. Zij zijn dan ook de geschiedenis in gegaan als de beste meubelmakers die we kennen. Een Shaker gezin kon zo maar 10 tot 20 weeskinderen hebben. Nooit eigen kinderen want een intieme relatie tussen man en vrouw was niet toegestaan..... Al deze kinderen zaten op banken aan de lange zijden van de tafel en daarom is er een onderstel bedacht dat terug valt onder de tafel. In onze tijden betekent dit dat je op elke plek aan het blad een stoel met armleuningen kunt afschuiven of dat je met je benen over elkaar kunt zitten.

 

Het gehele ontwerp voldoet aan het uitgangspunt: vorm volgt uit functie. Veel mensen vinden dit een beeldschone tafel maar voor de Shakers was dat volstrekt onbelangrijk. Functionele waarde en een optimaal gebruik van materiaal om een uitzonderlijk sterke tafel te maken. Deze tafel kan elke maat voor u gemaakt worden.