Cursussen

Reviews


Opleiding

Het is mogelijk in ons bedrijf de opleiding tot meubelmaker te volgen. Dit betreft een dagopleiding. De opleiding is te allen tijde maatwerk. Hoe lang de opleiding duurt, hangt af van wat je als student reeds kunt en weet, maar ook van het doel dat je wilt bereiken. Voor deze opleiding maken wij met jou een opleidingsovereenkomst waarin we de belangrijke zaken met elkaar vastleggen. Denk hierbij aan: het aantal dagdelen per week, de kosten en de inhoud.  Deze opleiding kan op enig moment gestart worden. In de afgelopen jaren werd deze opleiding gevolgd door mensen uit commerciële en non-profit organisaties in het kader van een persoonlijk ontwikkelingsplan, maar ook als omscholing na het einde van een dienstverband.

Wij zijn een SBB erkend leerbedrijf.


Stage

Als je een opleiding volgt op het gebied van meubelmaken/fijn houtbewerken kun  je bij ons een stage doen. Denk hierbij aan studenten van het Hout- en Meubilerinsgcollege (HMC) maar ook studenten van Firda.

In principe zijn onze stages afgestemd op de studenten van het derde en vierde leerjaar. Maar soms maken we een uitzondering voor een student uit het eerste of tweede leerjaar. Voorafgaand aan de stage vindt een stage-sollicitatiegesprek plaats waarin je je motivatie en toekomstverwachting kunt aangeven. Ook maak je kennis met ons bedrijf en de mogelijkheden voor een stage daarbinnen. Wij hebben een stageprogramma met daarin een groot aantal modules. Welke modules er in jouw stage gaan voorkomen, hangt ook sterk af van wat jij wilt gaan doen. Als voorbeeld: ben jij van plan om na je opleiding zelfstandig ondernemer te worden, kun je de module offerte maken en orderverwerving in je stage opnemen. Maar als jij bijvoorbeeld houtdraaien heel leuk vindt, kun je die module in het stageprogramma opnemen. Er zijn dus heel veel mogelijkheden waaruit jij kiest. Een aantal modules komt in elke stage voor. Denk hierbij aan: kennis van hout en houtherkenning, maar ook de module over lijmen en persen blijkt een aanvulling te zijn op wat je op het HMC leert. Verder werk je mee in de meubelmakerij met de voorkomende werkzaamheden zoals het ontwerpen en bouwen van nieuwe tafels en het restaureren van antieke stukken. Wij zijn een SBB erkend leerbedrijf.

Denk jij dat jij tot de top van je vakgebied gaat horen? Bel ons nu! Wij bieden je graag een stageplaats.


Workshops

In ons bedrijf ben je welkom voor een workshop. Dit kan een dagdeel, dag of avond zijn. De workshops worden gehouden voor een groep, bijvoorbeeld familieleden of collega’s. Een workshop wordt altijd op maat voor jullie georganiseerd. Wil je meer weten, vul het onderstaande contactformulier in of bel ons op 06-54796802.