Houtbewerking workshops

Houtbewerking workshops in Gaastmeer

Houtbewerking workshops waarbij u leert om te gaan met diverse soorten hout en gereedschappen en uw creativiteit de vrije loop kunt laten; kom naar het mooie Friesland en breidt uw vaardigheden in houtbewerking uit.

 

Houtbewerking workshopsHoutbewerken en meubelmaken

Wist u, dat u bij ons, Röling meubelmakerij in Gaastmeer ook terecht kunt voor het volgen van houtbewerking workshops? Wij maken niet alleen al jarenlang meubelen naar wens van onze klanten, maar brengen onze passie, kennis en kunde voor houtbewerking graag over op eenieder die interesse heeft. We bieden zowel een avondcursus als een dagcursus aan. De avondcursus vindt plaats op donderdagavond. In de zomermaanden bieden we een zomercursus aan gedurende vijf aaneengesloten dagen. Deze cursus vindt overdag plaats. Een ideale gelegenheid om een (mid-)week te verblijven op een van de mooiste plekken in het waterrijke zuidwest Friesland, het gebied tussen de meren en kennis te maken met het mooie vak van meubelmaken en houtbewerken. Kom een van onze houtbewerking workshops volgen en ontdek uw creativiteit, vaardigheid en zelfexpressie.

 

Niveau

Onze houtbewerking workshops zijn ontworpen voor verschillende vaardigheidsniveaus. Zet u de eerste stappen op het pad van houtbewerking, gewoon om eraan te snuffelen, er kennis mee te maken, of hebt u zich al de nodige vaardigheden eigen gemaakt en wilt u uw technieken verbreden en verfijnen, onze cursussen bieden voor elk wat wils.

 

Houtbewerking workshops: de basiscursus

We beginnen bij het begin. Naar onze overtuiging is houtbewerking en meubelmaken niet alleen een kwestie van doen. Kennis van hout, van houtsoorten, van de werking van hout en van verschillende toepassingen, al die kennis is van essentieel belang. De basiscursus meubelmaken bevat een deel theorie waarbij onder meer de volgende onderwerpen aan bod komen:

  • de opbouw van een stam van een boom, de manier van hout zagen uit een stam, wat is kwartiers hout en wat is dosse en hoe zaag je dat, hout werkt; wat is dat
  • maak kennis met diverse houtsoorten zoals eiken-, beuken-, noten- en kersenhout. Uiteraard hebben we in onze meubelmakerij het nodige hout liggen, want zoals gezegd: hout moet je voelen, moet je ruiken.
  • bij het meubelmaken en houtbewerken maak je gebruik van allerlei meet- en tekengereedschap, verschillende schaven, diverse beitels en zagen. Leer meer over gebruik en onderhoud.
  • leer over verschillende constructie zoals een zwaluwstaartverbinding, de pen-gat verbinding en leer de diverse lijmsoorten kennen met hun toepassingen.
  • het hoe en waarom van de diverse mogelijkheden voor afwerking van een werkstuk, zoals bijvoorbeeld, olie, lak of politoer.

Maar wat zouden houtbewerking workshops zijn zonder praktijk. Tijdens de cursus krijgt u meerdere opdrachten om de theorie aan de praktijk te koppelen. Daarbij kunt u denken aan het maken van verschillende verbindingen met gebruik van handgereedschap, het slijpen van snijgereedschap, werken met moderne elektrische handmachines zoals de boven freesmachine en lamello freesmachine. Houtdraaien is eigenlijk een vak apart bijzonder leuk om te doen. Voor iedereen die dat wil is er de mogelijkheid na instructie een werkstukje op de draaibank te maken.

 

Vervolgcursus meubelmaken

Als u eenmaal de smaak te pakken hebt en uw kennis en vaardigheden uit wilt breiden, bieden wij nog meer houtbewerking workshops aan. U kunt bij ons bijvoorbeeld een vervolgcursus meubelmaken volgen. Tijdens deze cursus worden de onderwerpen uit de basiscursus nog wel wat uitgediept en er wordt een klein deel theorie gegeven, maar het overgrote deel van de tijd wordt besteed aan het maken van werkstukken. Iedere cursist wordt in de gelegenheid gesteld een werkstuk naar keuze te maken. Voor het begin van de cursus stuurt eenieder een werktekening met een houtstaat op. U ontvangt dan een prijsopgave van de materialen. Wij zorgen vervolgens, dat het benodigde hout op de eerste cursusavond klaarligt, zodat iedereen direct kan beginnen. Bij deze vervolgcursus is samenwerking een belangrijk element, samen bedenk je meer en voor het maken van sommige onderdelen van een werkstuk hebt u simpelweg aan twee handen niet genoeg.

Neem contact met ons op en schrijf u in voor een van onze houtbewerking workshops. Ontdek de voldoening die het geeft om zelf iets te maken, al dan niet naar eigen ontwerp mar vooral het plezier dat het brengt.
Röling meubelmakerij in Gaastmeer; een plek waar passie voor houtbewerking centraal staat.

Schrijf je nu in voor de Basis cursus meubelmaken

     


    150 150 Tjeerd Engel