Money Makes The World Go Around

blank blank blank blank blank blank
blank blank blank blank blank blank

Money Makes The World Go Around

Aanvragen Bekijk Showroom

Price: €6950,-

Het notenhout dat gebruikt is om het blad te maken heet Amerikaans Noten en komt, in dit geval ook van een zagerij uit de Verenigde Staten. Bij de bankbiljetten die in het blad zijn aangebracht, hoort een verhaal. Als u het leuk vind om dit verhaal te horen, kijk dan naar de film over de tafel op onze site. De tafel heeft een oud gietijzeren onderstel. Dit is afkomstig van een dorsmachine uit de Gelderse Achterhoek.

 

Het prachtige blad, gemaakt uit 24 stukken notenhout, ingelegd in 8 richtingen. Maar natuurlijk ook de bankbiljetten die, in epoxy gegoten, in het blad zijn aangebracht. Tot slot het contrast tussen het mooie blad van het edele notenhout en het stoere gietijzeren onderstel.

 

Eigenlijk is deze tafel ook weer het gevolg van een reeks gebeurtenissen die elkaar in korte tijd opvolgen. Er stond nog geen ronde tafel in onze verkoop ruimte dus meenden wij daar een voorbeeld van te gaan maken. Uit de betimmering van een superjacht bleef voldoende hout over voor deze tafel. Maar bij ons bedrijf leggen we niet de houten delen netjes naast elkaar om er vervolgens een cirkel uit te zagen, we maken er iets van bijzonders van. Vandaag de 8 richtingen waarin het hout is toegepast. Toen ik dit ontwerp aan het tekenen was, kwam ik de mevrouw met de bankbiljetten tegen. Eureka! Natuurlijk hadden we ook een keurig, houten onderstel voor de tafel kunnen maken maar het notenhout had een contrast nodig vond ik. Immers versterken contrasten de gebruikte elementen. Het gietijzeren onderstel was een feit.