Panorama

blank blank blank blank blank blank blank blank blank
blank blank blank blank blank blank blank blank blank

Panorama

Aanvragen Bekijk Showroom

Price: €4950,-

De tafel Panorama is gemaakt van Essenhout uit de Bourgogne, de beroemde Franse wijnstreek. Omdat het grondwater hier diep zit groeien de bomen langzaam en heeft het hout een grote dichtheid en een prachtige witte kleur. De tafel heeft een smeed ijzeren onderstel dat afkomstig is van een werkbank uit een 19e eeuwse machinefabriek uit Frankrijk.

 

Door de gekozen constructie van het blad zijn er 4 panelen ontstaan waarin originele pagina’s van het tijdschrift Panorama uit 1916 zijn ingelegd. Deze panelen zijn afgegoten met epoxy. 1916, het midden van de eerste Wereldoorlog. Kijk , met de gedachte dat de wereld in brand stond, nu eens naar de berichten en advertenties op deze pagina’s. De tafel vertelt het verhaal van het neutrale Nederland anno 1916.

 

De oude pagina’s van het tijdschrift Panorama lagen al jaren in een kast in mijn werkplaats. Toen ik, begin van dit jaar, een prachtige stam Essenhout kocht, ontstond het idee een dergelijke tafel te gaan maken. Op bezoek bij een handelaar van oude bouwmaterialen vond ik de poten en was het ontwerp compleet. De compositie van de pagina’s in de tafel is gemaakt door Marjon Wensink, beeldend kunstenaar in Soest.