Panorama

Een tafel met een werelds tijdschrift

€ 4950,-

 • Het blad van de tafel is gemaakt van essenhout en met 4 panelen, ingelegd met originele pagina’s (dus geen kopieën) van het tijdschrift Panorama uit de periode 1916 – 1928, afgegoten met epoxy.

 • lengte: 315 cm

  breedte: 110 cm

  dikte: 40 mm

  hoogte: 76 cm

  vrije ruimte onder het tafelblad: 65 cm

 • Er waren eens…. verschillende pagina’s uit het tijdschrift Panorama uit het begin van de 20ste-eeuw.Het idee voor de tafel ontstond toen de maker een prachtige stam essenhout uit de Bourgogne kocht en een smeedijzeren onderstel afkomstig uit een 19e-eeuwse machinefabriek in Frankrijk vond bij een handelaar in oude bouwmaterialen. Het essenhout uit de Bourgogne is uitzonderlijk wit van kleur, omdat in dit gebied het grondwater erg diep zit. De ingelegde pagina’s vertellen het verhaal van Nederland dat neutraal wilde blijven in WO I tot aan de periode van vlak voor de beurskrach en de instorting van de wereldeconomie begin vorige eeuw. U kunt deze tafel natuurlijk als tafel gebruiken, maar eigenlijk is het een stuk van een geschiedenisboek op poten.

Deze tafel is gemaakt met kunde, inzicht, en een verhaal. Het maakt deel uit van onze showroom als inspiratie stuk voor een volgend project. Laten we beginnen aan jouw tafel. Neem contact op, en vertel wat jouw droomtafel zou zijn.