Meubelmakerij Nederland

Wanneer u denkt aan Meubelmakerij Nederland, is Röling meubelmakerij in Gaastmeer misschien niet de eerste meubelmakerij die in u opkomt, maar wel één die zeer de moeite waard is.

 

Meubelmakerij Nederland

Meubelmakerij NederlandRöling Meubelmakerij is sinds januari 2023 gevestigd in Gaastmeer, maar kent een veel langere bestaansgeschiedenis. In 1992 is Röling Meubelmakerij begonnen in Hilversum. De ruimte daar werd al snel te klein en het bedrijf verhuisde naar een herenboerderij in Muiden. Daar werd naast de meubelmakerij ook een showroom gebouwd. In de werkplaats werden namelijk niet alleen nieuwe meubelen gebouwd, maar werd ook antiek gerestaureerd. De showroom bood een prachtige plek om de nieuwe en gerestaureerde antieke meubelen te tonen.

In 1997 verhuisde het bedrijf naar Boskoop waar het oude goederenstation van de Nederlandse Spoorwegen in gebruik werd genomen. Op deze locatie werden de antieke stukken, die geïmporteerd werden uit Engeland en Frankrijk, gerestaureerd en werden nieuwe werkstukken, in het bijzonder tafels, ontworpen en gemaakt, voor klanten uit heel Nederland, maar ook uit de landen om ons heen. Het opleiden van mensen in dit prachtige vak van meubelmaker en restaurator is altijd een passie geweest. In de loop der jaren voltooiden ongeveer 80 jonge mensen bij Röling Meubelmakerij middels hun stage, hun opleiding tot meubelmaker. In 2022 is de werkplaats in Boskoop overgedragen aan een jonge collega.

In januari 2023 verhuisde het bedrijf Röling Meubelmakerij naar het mooie Gaastmeer, een klein dorpje in de zuidwesthoek van Friesland.

Tegen deze achtergrond, de geschiedenis van onze meubelmakerij, de diverse vestigingsplaatsen en de herkomst van onze klantenkring, kun je spreken van Röling Meubelmakerij Nederland. Ook al komt dat groots over; wij zijn en blijven een meubelmakerij waar iedereen een luisterend oor, een lekkere kop koffie en een meedenkende ervaren vakman met verfrissende ideeën en passie voor het meubelmaken treft.

 

Specialisatie

Wij maken bijzondere tafels. Tafels op maat gemaakt naar de wens van onze klanten. De keuze uit vormen, materialen, afwerkingen is bijzonder groot, soms te groot om als klant direct te weten wat je precies wilt. In onze showroom staan diverse tafels; onder andere een shaker tafel in kersenhout, een ronde tafel van pippy oak, een prachtige essen tafel met in epoxy ingelegde pagina’s uit het tijdschrift Panorama uit de jaren 1916-1928, een statafel van een kloosterdeur en tafel in vrije vorm (zie onze pagina ‘Tafels’). Röling Meubelmakerij Nederland is een plek waar je inspiratie op kunt doen en al pratend tot het ontwerp van een bijzondere tafel kunt komen waarbij de functionaliteit niet uit het oog verloren is.

 

Cursussen

Röling Meubelmakerij Nederland is ook al tientallen jaren hèt adres voor het volgen van een cursus of het lopen van een stage.

Volg een avondcursus om de basisvaardigheden van het meubelmaken onder de knie te krijgen. Acht avonden bij Röling Meubelmakerij Nederland om de basisvaardigheden en basiskennis van het meubelmaken, het werken met hout en gereedschap onder de knie te krijgen. Deze cursus wordt ook als zomercursus aangeboden. Een zomercursus van vijf dagen bij Röling Meubelmakerij Nederland is absoluut een geweldige invulling van een week vakantie. Zeker als je die week kunt combineren met een verblijf in Gaastmeer of de nabije omgeving. Verblijfsaccomodaties zijn er te over: neem een kijkje in onze vakantiestudio (www.vakantiestudiotussendemeren.nl), boek een campingplaats bij Camping Flapper of zoek accommodatie bij recreatiebedrijf Gouden Plakje

Volg je een Mbo-opleiding als meubelmaker en zoek je een stageplek? Ook dan kun je bij Röling Meubelmakerij Nederland terecht voor een leuke, maar bovenal leerzame tijd. Wij bieden stageplaatsen voor iedere student die nieuwsgierig, leergierig, enthousiast en gemotiveerd is.

Kijk op onze cursus pagina voor meer informatie over de cursussen, opleidingen en stagemogelijkheden of neem contact met ons op.

 

Waarom kiezen voor Röling Meubelmakerij Nederland?

Bij ons vindt u

  • deskundig vakmanschap en jarenlange ervaring in het vervaardigen van hoogwaardige, op maat gemaakte meubelen
  • persoonlijke service: kleinschalig als wij zijn, hebben we oor en oog voor u en uw specifieke wensen om op deze manier het werkstuk volledig naar uw tevredenheid te maken.
  • kwalitatief hoogwaardige en duurzame materialen om prachtige werkstukken met een lange levensduur te kunnen maken
  • opleidingsmogelijkheden op diverse niveaus: een cursus meubelmaken of antiekrestauratie voor iedereen die geïnteresseerd is, een dagopleiding om het vak echt te leren, of een stage tijdens een opleiding aan bijvoorbeeld het HMC (Hout- en Meubileringscollege Amsterdam of Rotterdam) of de Mbo-opleidingen van Firda in Friesland.

Röling Meubelmakerij Nederland: een klein maar fijn bedrijf waar mensen werken met passie voor het vak en de techniek in hun vingers, voor mensen die graag hun wensen in hout met kennis, kunde en oog voor detail uitgevoerd zien worden.

Contact


    Meubelmakerij Nederland

    150 150 Tjeerd Engel