Unieke tafels op maat

Zoekt u unieke tafels op maat voor thuis, voor een werkplek, voor een kantine, een kantoor of bedrijfsruimte, kom dan langs bij ons, Röling meubelmakerij in Gaastmeer. Bij ons komen vakmanschap en creativiteit samen in een wereld van bijzondere tafels.

 

Waar bent u naar op zoek?

Unieke tafels op maat

Als u op zoek bent naar een tafel is de eerste vraag natuurlijk altijd: waar gaat de tafel voor dienen, welke functie krijgt de tafel? Want tafels zijn er te kust en te keur. Wordt het een eettafel, een salontafel, een werktafel, een vergadertafel? Vervolgens komt de vraag naar de beschikbare ruimte aan de orde om de maat te bepalen. Als die vragen beantwoord zijn, komen de vorm en materialen aan bod. Met de antwoorden op al deze vragen maken wij unieke tafels op maat, tafels die voldoen aan al uw wensen en waar u telkens weer met veel plezier aan zit, aan werkt en geniet.

 

Unieke tafels op maat voor thuis

Een mooie eettafel neemt een centrale plaats in huis in. Vaak wordt deze tafel voor veel meer gebruikt dan alleen de tafel waaraan gegeten wordt; we lezen er, drinken er koffie, doen spelletjes, hebben een gezellige avond met familie en vrienden. Een prachtige ovale tafel biedt veel zitplaatsen, maar oogt niet zo massief als een rechthoekige tafel. Bovendien bezeert niemand zich in het langslopen aan de scherpe hoeken. Ook een uitschuifbare tafel kan een prachtige oplossing zijn; als het nodig is, zijn er meer zitplaatsen te creëren, maar voor dagelijks gebruik volstaat een kleinere tafel waardoor er meer bewegingsruimte in de keuken of kamer overblijft.

Dan het blad: kiest u voor een massief notenhouten blad, wat warm donker oogt, bijzonder pippy oak of bijvoorbeeld licht essenhout? Of wordt het een combinatie van diverse houtsoorten? Ook voor het onderstel zijn er diverse mogelijkheden; houten poten op de hoeken, rvs poten al dan niet afgewerkt in zwart wit of bijvoorbeeld geborsteld koper of een frame?

 

Unieke tafels op maatHergebruikt materiaal

In deze tijd waarin duurzaamheid en hergebruik een steeds grotere rol spelen, kunt u zich ook afvragen waarom u een tafel van nieuw hout zou laten maken. Waarom niet een tafel bedenken waarbij restanten hout gebruikt zijn of delen van oude tafels, onderdelen van een houten ledikant, van antieke kastdeurtjes, een oude stationsklok of een Spaanse kloosterdeur?  Wij denken graag met u mee als u speciale wensen hebt.

 

Echt uniek

Unieke tafels op maat, het is maar wat u onder uniek verstaat. Op maat gemaakt levert een tafel waar er maar één van bestaat, maar echt uniek is bijvoorbeeld onze tafel money makes the world go around. Een tafel met een blad gemaakt van prachtig Amerikaans notenhout en een oud gietijzeren onderstel van een dorsmachine. In het blad zijn bankbiljetten van diverse vreemde valuta ingelegd.

Of wat denkt u van een essen tafel, ingelegd met bladzijden uit het tijdschrift Panorama uit de periode 1916 – 1928? De Panorama werd sinds 1913 uitgegeven als tijdschrift voor het hele gezin, met diverse rubrieken. Bijzonder voor die tijd waren de foto-illustraties en -reportages.

Wij ontwerpen unieke tafels op maat met oog voor detail. In onze showroom hebben we diverse voorbeelden staan. Wees welkom voor een bezoek met koffie en inspiratie. Samen met u ontwerpen wij uw unieke tafel. Middels foto’s laten we u meelopen met het proces van het maken van de tafel om uiteindelijk uw tafel bij u af te leveren.

 

Tafels voor kantoor

Een functionele, strakke kantoortafel of een tafel met karakter voor het directiekantoor; maak uw wensen kenbaar en samen met u ontwerpen we een tafel die precies voorziet in alle behoeften, waar met veel genoegen aan gewerkt wordt en welke tafel ook een lust het oog is.

Durf buiten de geijkte vormen van tafels te denken; er is meer dan rechthoekig, vierkant, rond en (Deens) ovaal. Neem een kijkje op onze site bij de ‘tafel in vrije vorm’. Deze tafels bieden de mogelijkheid om los van elkaar gebruikt te worden, waarbij ze volledig functioneel zijn, maar kunnen ook aan elkaar geschoven worden om op die manier te voorzien in andere behoeften, afhankelijk van het gebruik. De getoonde tafels hebben een blad gelamineerd met wit hpl, maar uiteraard is een houten blad, al dan niet gefineerd, ook mogelijk. Stel u voor wat het effect is van een serie tafels met een wit hpl blad en daartussen één tafel met een blad met een fineer van eikenhout of bijvoorbeeld zebranohout.

Het ontwerpen en maken van unieke tafels op maat met aandacht voor ambacht en detail, dat is waar wij als Roling meubelmakerij ons in gespecialiseerd hebben en waar    Unieke tafels op maat

    150 150 Tjeerd Engel