Cursussen


Wij bieden meerdere cursussen aan, op verschillende niveaus. Ook voor een eendaagse workshop kunt u bij ons terecht. Benieuwd wat u allemaal kunt maken met hout, of hoe een antiek meubel gerestaureerd wordt? Bekijk hieronder ons cursusaanbod:

Bekijk Werkplaats

Basiscursus Meubelmaken


€ 295,-

Aanvragen

De basiscursus is een deels theoretische, en deels praktische cursus. Het is bij het meubelmaken van groot belang dat er een goede theoretische basis bestaat die dient als vertrekpunt bij het werken met het hout. Tijdens de cursus komen de volgende onderwerpen aan bod: Gedurende de cursus maakt iedere cursist meerdere werkstukken om het geleerde in de praktijk te brengen.

Vervolgcursus Meubelmaken


€ 325,-

Aanvragen

De vervolgcursus meubelmaken is bedoeld voor cursisten die de basiscursus hebben gedaan, dan wel een gelijkwaardige vooropleiding hebben gehad. De onderwerpen uit de basiscursus zoals hout- en gereedschapskennis en de constructieleer worden bekend verondersteld. In de vervolgcursus worden deze en andere onderwerpen nog wel uitgediept, maar de cursus bestaat slechts voor een klein deel uit theorie en voor veruit het grootste deel uit het maken van werkstukken. Voor deze cursus bestaat de cursusgroep uit ten hoogste 10 personen. Deze cursisten gaan allemaal een werkstuk naar keus maken. Echter gaat niet iedere cursus alleen zijn eigen werkstuk maken. Het belangrijkste educatieve element is dat de cursisten samenwerken bij het maken van hun werkstuk. Voorafgaand aan de cursus stuurt de cursist zijn werktekening, met houtstaat, op. De cursist ontvangt van ons een prijsopgave van het hout, en wij zorgen dat dit hout op de eerste cursusavond klaarligt zodat je gelijk kunt beginnen.

Basiscursus Antiekrestauratie


€ 345,-

Aanvragen

De basiscursus antiekrestauratie is een deels theoretische, deels praktische cursus. Als vooropleiding is tenminste de basiscursus meubelmaken of gelijkwaardig noodzakelijk. In deze cursus gaan we, aan de hand van enkele antieke stukken, in op de problemen die zich bij een restauratie kunnen voordoen. In het bijzonder maken we een onderscheid tussen het herstel van het technisch/mechanische problemen en de cosmetische vraagstukken. Een belangrijk onderdeel van deze cursus is de ‘chemie’. Dit gaat over de middelen die bij deze restauratie gebruikt worden. We gaan meer specifiek in op de theorie achter het maken van deuren, kozijnen, laden, laloopwerk en overige bewegende delen. Kennis van antiek beslagmateriaal zoals oude scharnieren e.d., kennis van oude lijmsoorten en het herkennen van de meest voorkomende houtsoorten uit de genoemde periode, ook nadat deze houtsoorten zijn afgewerkt. Daarnaast leren cursisten te werken met diverse fineer soorten en wordt er een inleiding gegeven in de afwerking van de oppervlakte zoals lakken, politoeren, was e.d.

Vervolgcursus Antiekrestauratie


€ 345,-

Aanvragen

Deze cursus is uitsluitend bedoeld voor mensen die professioneel bezig zijn met de restauratie van antieke stukken. De cursusgroep bestaat uit ten hoogste 6 personen en de cursus wordt gegeven door meerdere vakdocenten.

Zomercursussen


€ 490,-

Aanvragen

Het is mogelijk om de basiscursus meubelmaken of de vervolgcursus meubelmaken te volgen in de zomermaanden. Een zomercursus duurt van maandag – vrijdag van 9.00-16.00. Een cursusgroep bestaat uit ten hoogste 10 cursisten en we verzorgen tevens dagelijks lunch.

Workshops


€ Op aanvraag,-

Aanvragen

De workshop worden geheel op maat voor u gemaakt. Uitermate geschikt voor een bedrijfs- of teamuitje, of gewoon als leuke educatieve (mid)dag met een groep vrienden. De workshops beslaan een dagdeel of een gehele dag, en zijn geschikt voor ten hoogste 15 personen. Ook de invulling van de workshop wordt in overleg met u bepaald. Om uw dag compleet te maken kunt u kiezen voor een catering. Denk hierbij aan een high tea, wijnproeverij of gewoon rijkelijk belegde sandwiches.